Vés al contingut

Entestats a treure els tanquets

12/10/2010

La pluja persistent ens tanca a casa el 12 d’octubre. Amb la família, junts, una manera saludable de passar la jornada. No obstant això encara comet la imprudència d’encendre la televisió per veure algun dels noticiaris que sovintegen la TDT valenciana. Les cròniques de la festa de la Hispanitat se superen any rere any. Sense sentit del ridícul, ensucrades, servils, fan vergonya aliena. Arriben fins i tot a comentar, amb dolça condescendència, el nom propi de la cabra de la legió. No hauria d’estar permès emetre productes de tal nivell a l’hora de dinar.

Espanya s’entesta a treure els tancs i els soldats al carrer periòdicament, inclòs aquell patètic regiment de legionaris que no saps si fan broma o és que tenen una malaltia nerviosa. L’Estat ineficaç i estafant, del qual a València ens governen els representants més rebordonits,  exhibeix amb vanitat aquest anacronisme que la modernitat, el bon gust i el sentit comú haurien d’haver suprimit ja fa massa temps. I per si fora poc darrerament els agafa per presentar-se com a paladins de l’entesa cultural. Alça, Manela!

Potser treuen els soldadets al carrer perquè necessiten recordar-nos que Espanya és -si no vaig errat- l’únic estat de la Unió Europea en què l’exèrcit té la funció d’assegurar la unitat territorial. Ho diu la Constitució; una altra (de les moltes) herència del franquisme. I això vol dir que es tracta d’un exèrcit disposat a intervindre contra els mateixos súbdits -teòrics- si aquestos decidiren democràticament, per exemple, d’anar-se’n i formar un altre estat. No és pura teoria, s’ho creuen de veritat; de tant en tant arriba alguna autoritat, com l’actual president del Congrés, i ens ho recorda.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: