Skip to content

L’amagatall d’aigua

24/08/2010

Eixim a collir figues (figa blanqueta, que al poble en diuen “de cofí”) i mores. Els barrancs en són plens, de figueres perdudes. N’hem fet una magnífica confitura. Més tard el vell llaurador Baptiste ens il·lustra sobre les figues de cofí; el procés d’assecament, l’arrenglerament de les figues en el cistell -el “cofí”-, i la col·locació de l’objecte pesant al damunt. Era la manera de menjar fruita durant tot l’any.

Ens atansem també fins a l’aljub del barranc Cirer. Ple fins a vessar encara a mitjans d’agost; l’aigua encara hi entrava a la darreria de juliol. El nostre fill gran em demana una foto amb l’”amagatall d’aigua”. Amagatall d’aigua. Senzill i deliciós, com només ho poden fer els infants. Escoltar-ho m’ha regalat el millor moment del dia.

Advertisements
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: