Vés al contingut

Líders en agressions

25/06/2010

Més enllà de la retòrica onírica-populista del govern de Camps, la trista realitat ens confirma el veritable lideratge del País Valencià. La presentació de l’Informe Raxen de 2010, que elabora el Moviment contra la Intolerància, palesa que una vegada més el País Valencià encapçala les estadístiques en delictes de l’odi: agressions a partits, persones i entitats, que beuen del feixisme, el racisme, la xenofòbia, la islamofòbia, l’antisemitisme, l’homofòbia i la intolerància. Hi ha al País Valencià més agressions registrades, en xifres absolutes, que al Principat de Catalunya i a la Comunitat de Madrid. En termes relatius la comparació assoliria un nivell inversemblant.

Davant d’aquesta situació, com no podia ser d’altra manera, el govern valencià mira cap a una altra banda. I la seua altra cara, el PSOE (partit al qual li sobre dos lletres, la ‘S’ i l’O’), a través del delegat del govern espanyol, parla de ‘normalitat‘. Ho diu i es queda tan ample. I això malgrat les infinites denúncies per la impunitat dels agressors, la qual cosa ha mogut a nombroses entitats a la creació de l’Acció Popular contra la Impunitat. De normalitat res de res; els fets són molt preocupants, i posen de relleu la manca de qualitat de la democràcia valenciana i el greu deteriorament de la convivència.

A hores d’ara, quin militant d’esquerres o nacionalista no ha sentit de prop aquest creixement del feixisme i de la intolerància? A la nostra comarca ho tenim ben a prop, com ara les contínues agressions contra l’Ateneu de Benaguasil. En l’acte de lliurament dels premis Jaume I del Camp de Túria, es va fer referència a aquestes agressions, fins i tot amb la lectura d’un poema. Una persona que m’acompanyava aquell dia, de tarannà absolutament tolerant, em va comentar en eixir de l’acte que li havia paregut obsolet, amb totes les referències a la violència feixista, d’un altre temps. Allunyada de cercles socials militants, no sabia res de la situació que es viu al País Valencià i que demostra l’Informe. Una vegada va estar-ne informada, ho va comprendre perfectament. La qual cosa demostra que hem de ser obstinats i difondre l’Informe Raxen per totes les vies possibles; ningú no ho farà per nosaltres.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: