Vés al contingut

Aliments o medecines?

30/04/2010

ActimelLa televisió conserva intacta la capacitat d’astorar-me per molts motius, i això que la veig poc. La propaganda dels aliments n’és un. És nutricional o farmacèutica? Amb tant d’”omega3″, “activia”, “flora intestinal” jo ja ha ho dubte, pareixen més medicaments que altra cosa. Segons que asseguren, els “aliments funcionals” són el futur de la indústria alimentària. No cal que ho juren; la pressió publicitària és enorme. La fita és una millor salut sense canviar d’hàbits. I bé que s’ho cobren; els anomenats aliments funcionals (“aliments naturals o modificats que apart de les seues característiques nutritives, poden generar efectes beneficiosos sobre la salut mental i física de les persones gràcies a algun ingredient de la seva composició”) poden ser fins un 100% més cars (vídeo).

Els dubtes són evidents. Funcionen de veritat, o són un producte més de marxandatge? La revista d’Eroski diu que alguns no són efectius, i RuralCat té un dossier que parla dels que no funcionen. La revista TECA (Tecnologia i Ciència dels Aliments) ofereix una visió global, i fa uns anys l’espai del 33 Valor Afegit va fer un programa sobre el boom dels aliments funcionals. La imatge la dediquem a Actimel, que va rebre el premi a la mentida publicitària més insolent de 2009, per part d’una associació alemanya.

[Nota]: Apunt dedicat al gos de la propaganda de Manolo Escobar de Danacol, un dels anuncis més ridículs dels últims temps.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: